Vælg et ledigt domænenavn, når du opretter hjemmeside

05 oktober 2021 Emilie Ann Jacobsen

advertorial

Måske har du prøvet, at du er kommet på det perfekte domænenavn – og du så har opdaget, at det allerede var optaget. Det er selvfølgelig enormt irriterende for dig, at du kommer til den konklusion. Måske kan det give dig lyst til at kontakte den, der har domænet for at høre, om du kan købe det. Men det kan blive en dyr løsning for dig. Det er langt billigere, at du finder et domæne, der er ledigt. 

Et af de steder, hvor du kan tjekke, hvilke domænenavne ledige, er simply.com. Det er et webhotel, som du kan have din hjemmeside liggende hos dem. Gennem dem har du mulighed for at købe dit domæne, hvilket gør hele processen meget nemmere for dig. For at kunne købe et domæne skal du selvfølgelig vide, om det er ledigt. Du kan både søge på danske domæner og udenlandske.

Er dit domæne ikke ledigt, vil du typisk blive foreslået en alternativ endelse. For eksempel .eu, hvis .com er taget. Det bedste er dog at gå med .com og .dk, da det er de endelser, som folk bruger mest. 

Sørg for, at dit domænenavn er kort

Hvis du gerne vil gøre det nemt for dine kunder at finde din hjemmeside, er det en god ide, at du sørger for at gøre dit domæne så kort som muligt. De fleste domæner på et ord er allerede optaget, men hold det derfor i hvert fald til to ord. På den måde bliver det nemmest muligt for dem at huske, og du undgår så vidt muligt, at de staver domænenavnet forkert. 

Hvis dine kunder ikke kan huske dit domæne, kan de jo ende med at havne på en helt anden hjemmeside – og så mister du de penge, som et salg kunne indbringe. Det er derfor bestemt ikke ligegyldigt, hvilket domæne du vælger til din hjemmeside. 

Flere Nyheder