Tips og råd til dig med hus og have

30 januar 2021 Silje Hansen

Er du husejer eller ønsker at blive det, er der mange nye forpligtelser og ansvarsopgaver, der hviler på dine skuldre. Der er derfor også meget at sætte sig ind i, når du skal købe hus. Det gælder både i forhold til det økonomiske, praktiske og de vedligeholdelsesopgaver der typisk følger med, når du køber et hus med have. 

Her skal du blandt andet tage stilling til, hvilken type finansiering du ønsker at anvende samt, hvilke udgifter der ellers er i forbindelse med et huskøb.

Hvilke omkostninger er der forbundet med at være husejer?

Alt efter om du vælger at få finansieret dit huskøb, skal du tage højde for renter og gebyrer som du løbende betaler for lånet. Herudover er der ejerudgifterne som er faste ved et boligkøb. Ejerudgifter er f.eks. ejendomsskat, ejendomsværdiskat og løbende indbetalinger til ejerforeninger. Ejerudgifterne skal du betale hvert år uanset om du har betalt ud på lånet eller ej. Det er beskatning og omkostninger der følger med ved at være husejer i Danmark. 

Betalingen til ejerforeningen afhænger af den individuelle ejerforening. Her kan der være tale om at indbetalingen går til at vedligeholde fællesområder, fælles aktiviteter eller til praktiske opgaver som f.eks. snerydning, trappevaske og kloakrensning.

Hvad skal du være opmærksom på ved at vælge et hus med have?

Hvis du vælger at købe et hus med en have, er det naturligvis vigtigt at passe sin have, så den er flot hele året rundt. Det er uanset om du vælger at indrette din have med smukke planter eller ren græs og hække. Det kræver, at du slår græsset 1-2 gange om året samt passer hækken. 

Er du i tvivl om, hvornår det er bedst at slå græsset, eller hvordan du skal klippe din hæk, kan du med fordel besøge husblog.dk. Her kan du læse flere forskellige artikler som henvender sig til husejere. 

Flere Nyheder