Sørg for, at dit domæne kan bestå radiotesten

29 september 2021 Emilie Ann Jacobsen

Når du skal vælge et domæne, er der altid en smart lille test, du kan foretage for at finde ud af, om du har fundet det rigtige domæne. Det er radiotesten. Forestil dig, at du skal sende en reklame ud over radioen for din hjemmeside. I radioen siger de domænenavnet højt. I en reklame er der jo ikke tid til at sidde og stave domænet, så der skal dit domæne altså fremgå klart og tydeligt. Dermed kan folk stave det, lige så snart de har hørt det i radioen. 

Det er en lille, men simpel test, der viser dig, hvordan du kan sikre, at dit domæne er nemt at stave og nemt at afkode, når man hører det. Det går for eksempel ikke, at der er en masse bindestreger i dit domæne, lige som du heller ikke bør bruge alternative måder at stave dit domæne på. 

Hvis du vil have et ord med, der kan staves på forskellige måder, bør du købe alle domæner med de forskellige måder at stave ordet på. Dermed kan du redirecte det ene til din hjemmeside. 

Tjek ledigheden på domænet 

Når du har fundet frem til nogle domæner, som vil være gode til din hjemmeside, kan du lave et domæne tjek, hvor du tjekker, om det er ledigt. Det er nemt og hurtigt at gøre. Du kan for eksempel finde flere sider via ledigedomæner.dk, hvor du både kan foretage et domænetjek, og hvor du kan købe domænet igennem. Hvis du finder ud af, at dit drømmedomæne er ledigt, kan du dermed hurtigt få det købt. 

For det handler jo om, at du sikrer dig domænet, når du finder ud af, at det er ledigt. Der skulle jo nødig være en anden, der når at snuppe det før dig, bare fordi du ikke var hurtig nok. 

Flere nyheder