Skal du bruge stof til et nyt syprojekt? Så læs med her

27 april 2021 Mathias Nielsen

Skal du ud og købe stof til et projekt, du skal i gang med derhjemme? Har du ikke helt styr på, hvad de forskellige typer stof betyder? Så skal du læse med herunder, hvor vi gennemgår tre af de oftest anvendte typer stof: jersey, strik og vævet stof.

Jersey

Jersey er en type af stof, som er meget meget fintstrikket. Derfor refererer man heller ikke til det som strik, men derimod blot som jersey. Jersey findes i forskellige tykkelser og forskellige materialesammensætninger. Men mest almindeligt er det, at det bare er lavet af bomuld. Jersey-stoffet bruges typisk til beklædning, så som t-shirts og sweatshirts. Nogle af fordelene er, at det er åndbart at have på og det kan absorbere en del fugt. Samtidig er det blødt og behageligt, og derfor bruges det også ofte til undertøj.

Strik

Med strik bliver garn strikket sammen til et stykke stof eller en specifik beklædningsdel. En fordel ved strik er, rent produktionsmæssigt, at man normalt strikker stoffet specifikt så det passer til det, der skal syes. Samme er gældende, hvis du selv strikker noget derhjemme. Her vil du også normalt kun strikke det stof du lige præcis skal bruge, frem for at strikke et stykke stof som du så klipper til. Strikket tøj er ofte lidt tykkere i det, og en helt klassisk ting som typisk er strikket, er en trøje som den islandske sweater. En striktrøje i uld er både varm, blød og behagelig at have på. Og så kan den nemt se superflot ud.

Vævet stof

Når stof er vævet, så er det typisk tyndere og mindre elastisk end både strik og jersey. Vævet stof er meget anvendt og bliver for eksempel brugt til skjorter, jakkesæt, jakker, frakker med mere. Vævet stof findes i et hav af varianter og købes stort set altid som metervarer.

Flere Nyheder