Sådan installerer du en brønd

04 oktober 2021 Steffen Hansen

Så du har overvejet at installere en brønd i din baghave. Du vil gerne have en anden vandkilde end det kommunale system, men du ønsker ikke at bore dybt til din egen private brønd. Måske har du bare brug for en backup-plan til en nødsituation. Uanset hvad årsagen er, får du her nogle tips om, hvad der skal til for at få installeret en i din have.

Hvad er en brønd?

En brønd er en smal skakt, der er gravet i jorden og beklædt med mursten eller sten til at hente vand fra. Den kan også være lavet af plastik eller andre materialer. Din brønd skal ligge under grundvandsspejlets niveau, så du ikke ender med at stå med en brønd, hvor der ikke er noget vand i.

Sådan finder du det rigtige sted til din brønd

Det er bedst at rådføre sig med din kommune. Du kan tjekke der eller kontakte dem for at få hjælp til at finde en brøndgraver. En brøndgraver kan vejlede dig om, hvor det er bedst, at du får din brønd placeret på din grund. Det er vigtigt, du rådfører dig med professionelle, hvis det er du gerne vil have en brønd. Du kan risikere at komme for langt ned og skabe forureninger i grundvandet.

Hvor dyb skal en brønd være?

Afhængigt af hvor din brønd er placeret, og hvilken jordtype du har, er det let at lave en lavvandet brønd. Hvis grundvandsspejlet kun er et par meter under overfladen, er det lettere at grave og ikke så dybt. En dyb brønd kræver dybere gravearbejde og særlig ekspertise. Du kan rådføre dig med en professionel eller tage kontakt til et firma, som kan lave det for dig. Vi anbefaler A.Højfeldt, som er specialister på området, og som med garanti kan rådgive dig på hvordan du skal gå til opgaven.

Flere nyheder