Liner, reb, kæder og andet til anker og fortøjning

25 september 2020 Astrid Pedersen

Står du for at skulle klargøre og måske endda opgradere dit båd så den er parat til at indtage de syv verdenshave – eller i hvert fald de rolige danske farvande? Så bør du ved samme lejlighed tjekke om dit udstyr til anker og fortøjning er up to date.

Det er meget vigtigt at dit ankertov og ankerkæde samt diverse tovværk til fortøjning er stærkt og solidt. Dit anker skal tilsvarende være i top stand, og ikke have rustne eller svage dele. Ellers risikerer du at din båd driver til havs i løbet af natten mens I ligger for anker ud for en af de skønne danske kyster. Og det er aldrig særlig sjovt at vågne op drivende på åbent hav.

Fortøjning – vigtig og påkrævet

Ligeledes er det vigtigt at kunne fortøje båden på forsvarlig vis når du ligger til kaj i en af de fine danske havne, eller i en af de mange marinaer der findes landet over. Her er det en god i det at tjekke op på diverse tovværk samt de fendere båden har om bord. Det kan være nødvendigt med en udskiftning, skulle tovværket være mørt eller en af fenderne defekt.

Velfungerende fendere er nødvendige når du skal lægge til, at båden ikke får skrammer fra bolværket eller fra andre både – eller selv føjer skader til samme. Med solidt tovværk sikrer du endvidere at båden ikke river sig løs og driver rundt i indløbet mens du og familien er på land. Dette vil kunne medføre en bøde eller en påtale – og så er den gode stemning hurtigt ødelagt.

Find anker og fortøjning udstyr online

Er du således på udkig efter et solidt letvægts anker, en rulle ankertov i høj kvalitet, billige fendere eller måske blot nyt tovværk til båden kan du finde hvad du søger i den online shop på baadbiksen.dk

Flere Nyheder