Hurtiglån, online lån, forbrugslån. Kært barn har mange navne

05 juli 2021 Lotte Hindsberg

Hurtiglån, online lån og forbrugslån er i bund og grund det samme. Et onlinelån hvor du låner et relativt lille beløb, som skal betales tilbage indenfor kort tid. Samtidig er selve låne proceduren hurtig og nem og du vil have pengene indenfor 24 timer. Ofte allerede indenfor et par timer.

Den hurtige og nemme låneprocedure har gjort at lånene har fået et dårligt ry, da mange ikke kunne overskue konsekvenserne ved et hurtiglån. Det er online bankerne klar over og de har arbejdet meget med at sikre, at låneansøger er klar over hvad konsekvenserne er, såfremt at der ikke betales tilbage til tiden.

Mange banker har også sat aldersgrænsen til at være højere end de 18 år, man ellers som minimum skal være for at kunne tage et lån. Det gøres igen for at sikre at låneansøger er mere moden og klar over konsekvenserne.

Ansøg flere lån før du accepterer

Online lån, uanset hvad de hedder er kendetegnet ved at det er lån der er hurtig og nemme at ansøge. Derfor giver det god mening at ansøge mere end et og vælge det af lånene der er bedst og billigst. Har du svært ved at danne dig et overblik over de forskellige lån kan du få hjælp på en sammenligningsside.

Her kan du gratis ved at oplyse et par få oplysning få mindst 3 lån du kan ansøge. Fordelen ved dette er, at du er sikker på at det er lån du ved er sammenlignelige og 3 låne tilbud giver dig et godt overblik over pris og renteniveauet.

Det du primært skal være opmærksom på er lånenes ÅOP, rentesats, gebyr og tilbagebetalingsbetingelserne. Kan du ikke tilbagebetale lånet uden store omkostninger, skal du som udgangspunkt fravælge lånet og du skal også være opmærksom på at en månedligt gebyr, f.eks. ved betaling af et afdrag, kan ende med at gøre lånet til en særdeles kostbar løsning.

Flere Nyheder